De snelheid van uw website

De snelheid van uw website wordt steeds belangrijker

Improve your website speed

Improve your website speed

Google gaat meer en meer websites in z’n totaal beoordelen op zaken als content maar ook gebruiksvriendelijkheid. Naast het feit dat een website goed en duidelijk navigeerbaar moet zijn let Google steeds meer op de snelheid van de website. Websites waarbij het lang duurt voordat ze op het scherm staan roepen irritatie op bij de bezoekers en zijn om die reden niet gebruiksvriendelijk.

Google heeft een gratis tool ter beschikking gesteld waarmee de snelheid van uw website kunt meten, zowel de desktop als de mobiele versie. Deze tool heet ‘Google Pagespeed Insights’ en is te vinden via deze link. De tool geeft een waarde aan tussen de 1 en de 100. Hoe hoger de score hoe beter en hoe meer SEO punten Google aan uw website zal toekennen.
Er is niet echt een omslagpunt waarbij uw site als goed wordt beoordeeld, maar probeer boven de 80 uit te komen. De tool geeft ook aan waar de verbeterpunten liggen.

Een andere uitstekende tool die ook de snelheid meet en daarbij andere tips geeft is vind je op deze link.

Onze scan op deze geeft in het overzicht ook de snelheid van uw site weer voor zowel de desktop als de mobiele versie. Wij maken hierbij gebruik van de tool van Google.

Sommige van de oorzaken van een trage website kunt u veelal zelf oplossen. Andere moeten door een webmaster of wellicht systeembeheerder worden uitgevoerd.

Komt u er niet uit? Wij kunnen u natuurlijk van dienst zijn. Vul het contactforumulier in voor meer informatie

© 2015 Xperience Internet Solutions, websites, maatwerk webapplicaties en SEO sinds 1995