Heeft u al een mobiele site?

Geen mobiele versie van uw site?

Al een mobiele versie?

Mobiele versie van uw website

Steeds meer en steeds vaker worden websites zoals de uwe bezocht door mensen middels een mobiele telefoon of tablet.
99% van de huidige websites zijn ook uitstekend te zien op tablets, op smartpones en phablets is het echter een heel ander verhaal.

Bijna 30% van het bezoek van websites vandaag de dag wordt gepleegd met browsers op smartphones. Volgens Adobe zullen in 2017 meer mensen browsen via hun smartphone dan via hun desktop of tablet.
Het is daarom zaak dat uw website er ook op smartphones goed uit ziet. Uit onderzoek is gebleken dat gemeten in juni 2015 maar 35% van alle websites geschikt waren voor smartphones.
Omdat het gebruik van smartphones zo toeneemt gaat Google waarde hechten aan het feit of uw website ‘mobiel vriendelijk’ is. U krijgt SEO punten als dat zo is. Als het niet zo is krijgt u echter nog geen strafpunten.

Google heeft een hele mooie tool gemaakt waarmee u snel kunt zien of uw website mobiel vriendelijk is. Hier is de link naar die tool.

Hoe maak ik mijn website mobiel vriendelijk?

Er zijn twee manieren.

  1. Maak een afzonderlijke website speciaal voor het kleine scherm van de smartphone. Zet een code in de index.html van uw desktop versie die controleert of het aanroepende apparaat een computer of een smartphone is. Is het een smartphone stuur de bezoeker dan automatisch door naar de afzonderlijke mobiele versie. Dit is een omslachtig en dure oplossing die om meerdere redenen niet de voorkeur geniet.
  2. Zorg dat de huidige website een ‘responsive’ website is. Een responsive site ‘ziet’ zelf of een aanroepend apparaat een desktop is of een smartphone. In plaats van de smartphone een eigen website te tonen wordt de desktop versie automatisch aangepast qua layout dat deze er goed uit ziet op het kleine smartphone scherm. Dit oplossing geniet de voorkeur.

Hoe kom ik aan een response website?

Voor het meest gebruikte CMS ter wereld nl. ‘WordPress’ zijn inmiddels vele duizenden kant en klare templates die responsive zijn. Als u dus uw website laat maken op basis van zo’n responsive template is uw website direct ook klaar voor mobiele telefoons.

Met meer dan 20 jaar ervaring in het bouwen van websites, maatwerk webapplicaties en SEO nemen wij u deze zorg graag uit handen. Wij kunnen ook voor uw bedrijf of organisatie een perfecte responsive website maken.
Nieuwsgierig geworden? Bezoek onze website of vul het contactformulier in.

© 2015 Xperience Internet Solutions, websites, maatwerk webapplicaties en SEO sinds 1995